FAQ

Frequently asked questions – Ofte stilte spørsmål

Hva skjer på introkafé?

Denne kvelden åpnes dørene kl. 18.00 for nye. Intro starter kl.18.20, døren stenges og holdes stengt frem til kl.19. (Ingen inngang mellom 18.20-19 for å ikke forstyrre).

Mellom 19-23 holdes kafeen som vanlig åpent for alle.

Det er ikke påmelding på tirsdagskaféer.

Introen består av et kort foredrag som forklarer hvem vi er, hva slags aktiviteter som foregår her, litt om hvordan man bør oppføre seg på en BDSM-klubb samt tips til hvordan dere kan lære mer.

Til slutt blir det en omvisning rundt i lokalet mens vi snakker litt om reglene for de ulike områdene.

Åpen kafé med intro skjer generelt sett hver tredje tirsdag (se kalender).

Aldersgrense på Nonna

Klubben har 18 års aldersgrense for gjester og medlemmer på Nonna. Oslo BDSM har valgt å følge myndighetsalder i vedtektene for klubben.

Hvor?

Nonna, Breigata 10. Ring på 102 (4 ganger oppover på ringeklokka) så åpner vi.

Hva koster det?

100 kr for ikke medlemmer på introkaféer.

Hva går folk kledd i?

På tirsdager går det stort sett i vanlige klær, men ikke bli overrasket over å se folk i enten fetisj eller annen bekledning.

Kan jeg komme alene?

Ja. Det er vanligvis en fin miks av folk som kommer alene og folk som kommer sammen på kafe.

Hvor mange er det vanligvis der?

På en introkafé er det vanligvis en del flere mennesker enn på en medlemskafe.

Det er ikke uvanlig med mellom 5 til 20 nye og rundt 30 «veteraner».

Hvor gamle er folk?

Fra 18 til 60+. Generelt en stor gruppe på 21-28 og 35-50. Rent sosialt prater stort sett alle med alle.

Hva slags folk henger der?

Alle slags typer mennesker, enkelt og greit.

Er det alkohol?

Ikke på tirsdager. De fleste festene har alkoholservering. Alle fester med alkoholservering krever påmelding.

Vi serverer kun alkohol på fester i helgene hvor det er påmelding i forkant. Alle andre arrangementer som kafé, temakvelder som ikke krever påmelding er alkoholfrie.

Er det noen regler?

Følg levereglene og oppfør deg som et oppegående menneske med folkeskikk. Man kommer langt med kardemommeloven!

Er det vanskelig å komme i kontakt med folk?

Nei, i utgangspunktet ikke. Det er ofte nye folk på Nonna, og de som har vært der tidligere er godt vant med å hilse på dem de ikke kjenner. Om du synes det er vanskelig kan du kontakte noen av de fra styret som er tilstede, eller sende en pm i forkant til noen du ser skal på arrangementet.

Kan jeg leke på Nonna?

Ja, man kan leke i den åpne lekesonen eller på private lekerom. Man må følge leveregel om kodeord og enkelte aktiviteter er ikke tillatt. Første gang(ene) du er på Nonna er det en stor fordel å bruke tiden på å bli kjent med folk og gjøre deg kjent med levereglene.

Hvilken aktivitet er ikke tillatt?

Enkelte aktiviteter har vi lagt ned forbud for grunnet hygiene, smitte og sikkerhet. Det gjelder needleplay, fireplay og wetsex.

Hva er reglene for bruk av lekerom?

Man kan booke lekerom til privat lek for en time av gangen. Spør dørvakten hvilket rom som er ledig. Er det ingen i døren, kontakt betjening i bar. Lar du døren stå åpen er det et signal til andre gjester på kafeen til å se på hva som skjer. Det er opp til de som har booket rommet om man ønsker at folk skal se på fra døra eller om det er lov å komme inn. Er døren lukket skal man IKKE banke på eller gå inn. Snakk med dørvakten om det er noe du lurer på.

Bare dørvakt eller de i baren (evt festvakt) kan reservere rom for deg.

Kan jeg bruke lokalet utenom åpningstid?

Ordinære medlemmer av Oslo BDSM kan leie lokalet utenom åpningstid. Se oslobdsm.no for priser og kontakt utleie@oslobdsm.no for avtale om tid og svarer på spørsmål. Noen låser opp for deg/dere på det aktuelle tidspunktet. Levereglene for lokalet gjelder og de aktivitetene som ikke er tillatt til vanlig er heller ikke tillatt ved utleie.

Har folk sex der?

Det skjer nesten utelukkende på private lekerom, hvis det forekommer.

Hva bør jeg gjøre om jeg opplever noe ubehagelig på Nonna?

Si ifra til noen av styremedlemmene som er tilstede eller de som står i baren. Si helst ifra så fort som mulig slik at situasjonen kan oppklares så raskt som mulig. Utenom dette kan man sende en mail til styret@oslobdsm.no, da blir saken behandlet og vi finner en løsning tilpasset situasjonen.

Hva annet skjer på Nonna?

Vi arrangerer mange ulike events, foredrag og workshops. Sjekk ut Oslo BDSM sine events på fetlife og/eller kalenderen på hjemmesiden. Det er events man ikke trenger å være medlem for å delta på, og events som kun er for medlemmer.

Er det fotoforbud på Nonna?

Vi ønsker et trygt miljø hvor medlemmene våre ikke risikerer å bli tatt bilde av eller være med på opptak uten samtykke, så hovedregelen er forbud. Vi har noen unntak for lukkede private lekerom og privat utleie, beskrevet i fotoreglene. Dersom klubben har fotodag må man signere en fotokontrakt, og skal bilder legges ut må de merkes “Tatt med tillatelse fra Oslo BDSM”.

Hvorfor står det arrangementet slutter kl X på kalenderen men noe annet i beskrivelsen?

For arrangementer som begynner på kvelden og varer til over midnatt har vi valgt å ikke skrive tidspunkt for stenging i dato/tidspunkt feltet da dette gjør kalenderen rotete når det er flere arrangementer på samme dag.

For faktisk åpningstid les beskrivelsen, tidspunkt står gjerne helt øverst.

Comments are closed.